cancel
Facebook

Lil Kleine


Met zijn tientallen hits, miljoenen volgers en ontelbare streams dendert Lil Kleine 2018 door. Vanaf de eerste keer is hij aanwezig op het Deventer Stadsfestival. Ook dit jaar heeft hij ruimte gemaakt om voor jullie een spetterend optreden te verzorgen.

Kenmerkend voor het werk van Lil Kleine is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn controversiële  teksten. Drank & Drugs is sinds haar release in 2015 een klassieker in wording. Het nummer (feat. Ronnie  Flex) wordt al snel in het Duits vertaald en ook bij onze Oosterburen slaat de plaat ‘Stoff und  Schnaps’ aan; het levert meer dan 23 miljoen streams op, waarna ook andere platen van Scholten worden vertaald.

Na de succesvolle uitverkochte Topdown Tour heeft Lil Kleine zich gefocust op zijn tweede album ‘Alleen’. Het album dat 26 mei 2017 uit kwam, ontplofte en  wordt nog steeds massaal gestreamed. Het album kwam binnen op de nummer 1 positie van de Top 100 beste albums, maar ook de singles ‘Alleen’ en ‘Krantenwijk’ (na  Ed  Sheeran’s  ‘Shape of You’  de meest beluisterde  plaat  van  2017) zijn genoteerd als de beste tracksin de SingleTop 100. De bijbehorende ‘Alleen’ Tour ging van start  in Carré Amsterdam en was binnen 24 uur uitverkocht. Het optreden in Carré in slechts 30 minuten.

In november 2017 sleept Scholten de European Music Award (EMA) voor Best Worldwide Act in de wacht. ‘Slechts een begin’ zoals hij zelf na afloop zou zeggen.  Er mag dus meer van Lil Kleine verwacht wordende komende tijd na het record-verbrekende album,  internationale hits en uitverkochte tours. Die woorden maakt hij waar, daar de Lil Kleine-trein in 2018 lekker doordendert. In januari stond de Amsterdammer 14 dagen in de grootste Amstelkroeg van Nederland: Vrienden  van Amstel Live in Rotterdam Ahoy, waar hij met een live band optrad, waarna in februari bekend werd dat hij het nieuwe jurylid wordt van The Voice Of Holland 2018/2019!