cancel
Facebook

Frequently asked questions (FAQ)

De meest voorkomende vragen die wij binnen krijgen, hebben wij voor jullie op een rijtje gezet. Zit je vraag er niet tussen? Mail ons gerust op info@deventerstadsfestival.nl of stel je vraag via social media: Facebook, twitter of Instagram! We zien jullie graag op zaterdag 21 juli 2018.

Wat zijn de openingstijden van het Deventer Stadsfestival?
Het festivalterrein is geopend vanaf 13.00 uur en alle muziek stopt om 00:00u. We sluiten de poorten kort nadat alle muziek is afgelopen.

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Wij hebben geen eigen parkeerterrein, je kan dus gebruik maken van de parkeergarages in het centrum van Deventer. Vanaf het centrum is het maar een klein stukje lopen naar de entree van het festival. Bekijk waar je kan parkeren hier, en hoe je bij de entree moet komen hier.

En als ik met de trein kom, is het dan ver lopen?
Nee hoor! Het festivalterrein ligt op slechts 3 minuten afstand van het Centraal Station Deventer, en als je met de rug naar het station staat, sla je rechtsaf. Alsmaar rechtdoor lopen, en je bent er al. Meer informatie vind je op onze vervoerspagina of via de reisplanner van de NS

Waar kan ik tickets kopen?
Tickets zijn verkrijgbaar bij alle Primera winkels in Nederland, of ga gewoon naar onze webshop. Let op: alle tickets worden gescand bij de entree. Zorg dus dat je een geldig toegangsbewijs hebt. Zonder toegangsbewijs kom je er niet in. Kinderen onder de 1.40 hebben gratis entree (we zijn niet héél streng;-))

Kan ik nog kaartjes kopen aan de deur?
Op het moment dat wij niet voortijdig zijn uitverkocht, zijn er nog tickets verkrijgbaar aan de deur. Tickets zijn iets duurder: €25,- per stuk. Het maakt niet uit of je ‘s middags of ‘s avonds laat komt: je betaalt altijd even veel. Tickets via onze webshop zijn goedkoper!

Kan ik tussentijds het terrein verlaten?
Dit jaar is het niet mogelijk om van het terrein op- en af te gaan. Wij hebben hier voor moeten kiezen omdat er afgelopen jaren teveel misbruik van werd gemaakt. Wil je je kids even naar huis brengen? Meld je even bij de beveiliging; dan is er altijd iets te regelen.

Waar is het festival?
Het festival is in het Rijsterborgherpark (ook wel stadspark of plantsoen genoemd) in Deventer, tussen het treinstation en de binnenstad. De entree van het festival kan je vinden aan de Stationsstraat.

Is er een minimumleeftijd?
Wij hanteren géén minimumleeftijd, iedereen is welkom! Kinderen onder de 1.40 meter hebben zelfs gratis entree! Wel enkel onder begeleiding van een volwassene.
Neem wel een legitimatie mee, hier kan om worden gevraagd. Bij de entree krijgen mensen onder de 18 een ander kleur bandje als mensen boven de 18. Dit bandje bepaald of je wel of geen alcohol mag kopen. Doorverkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 wordt niet getolereerd!

Moet ik munten kopen? En kan ik deze pinnen?
Op het festivalterrein zijn twee kassa’s voor de munten waar je met contant geld kan betalen en met de PIN. Contant geld pinnen is niet mogelijk. Munten moeten worden gebruikt om consumpties te kopen, zowel bij eten als drinken. Munten kunnen niet worden ingewisseld voor geld en zijn alleen geldig tijdens de Deventer Stadsfestival 2018. We werken ieder jaar met een andere kleur munt, dit om valse munten te weren.

Mag ik drugs meenemen? Waar mag ik roken?
Drugs is niet toegestaan op het terrein. De beveiliging heeft het recht dit af te pakken, of je (bij hogere hoeveelheden) over te dragen aan de politie. Roken mag absoluut niet in de tenten! We krijgen hoge boetes als jullie roken in de tenten, dus doe dat alsjeblieft niet. Twijfel je ergens over? Check onze huisregels.

Mag ik eten en drinken meenemen?
Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te brengen, dit om de simpele reden dat het verkocht wordt op het terrein. Over babyvoeding of voeding in verband met een aantoonbare allergie, doen we uiteraard niet moeilijk. 

Zijn de toiletten een beetje netjes bij jullie?
Er zijn 2 toiletruimtes op het terrein, welke beiden gedurende de hele dag worden schoongemaakt door ons personeel. Wij zorgen voor voldoende toiletpapier en een frisse toilet, en vragen om die reden 1 muntje voor het gebruik voor een hele dag. Kinderen (tot 1.40m) zijn zijn gratis.

Mag ik mijn medicatie meenemen?
Wanneer je medicatie voor gezondheidsproblemen nodig hebt, meld dit dan bij de beveiliging bij de ingang. Indien nodig zal iemand van de EHBO het geneesmiddel controleren of in bewaring nemen. In bijna alle gevallen wordt het toegestaan om de medicijnen mee te nemen op het terrein.

Ik denk dat het misschien gaat regenen. Mag ik mijn paraplu meenemen?
Natuurlijk gaan wij er vanuit dat het héérlijk weer is op zaterdag 21 juli. Twijfel je toch, en wil je zeker zijn dat je geen bui over je heen krijgt? Neem dan even een poncho mee. Een paraplu moet je inleveren bij de entree: het is gevaarlijk én vervelend voor mensen die achter je staan en van een band willen genieten.

Is het terrein toegankelijk met mijn rolstoel of handicap?
Het festival-terrein is begaanbaar voor mensen die slecht ter been zijn, echter is het terrein heuvelachtig en is er veel gras-ondergrond. Hou hier dus rekening mee! Wij hebben een invalidentoilet op het terrein aanwezig.