cancel
Facebook

Frequently asked questions (FAQ)

De meest voorkomende vragen die wij binnen krijgen, hebben wij voor jullie op een rijtje gezet. Zit je vraag er niet tussen? Mail ons gerust op info@deventerstadsfestival.nl of stel je vraag via social media: Facebook, twitter of Instagram! We zien jullie graag op zaterdag 13 juli 2019.

Help! Ik heb online een kaartje gekocht, en kan hem niet terug vinden!
Geen paniek. Je kan tickets opnieuw naar jezelf versturen, zo vaak je wil. Lukt het niet? Dan heb je misschien een verkeerd e-mail adres ingevuld. Neem in dat geval even contact op met de klantenservice van Paylogic. Alle info vind je hier.

Wat zijn de openingstijden van het Deventer Stadsfestival?
Het festivalterrein is geopend vanaf 13.00 uur (de meeste optredens beginnen om 14.00u) en alle muziek stopt om 00:00u. De bar gaat kort hierna dicht, en daarna wordt het terrein afgesloten. Let alsjeblief op onze buren bij het verlaten van het terrein!

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Vooropgesteld raden wij iedereen aan om met de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Navigeer naar het terrein (Roland Holstlaan, Deventer) waarbij borden en verkeersregelaars je wijzen op waar je wel en niet mag parkeren.

En als ik met de trein kom, is het dan ver lopen?
Wij zijn dit jaar verhuisd, dus vanaf het station is het een stukje verder lopen. Gelukkig kan je nog wel de bus pakken; Stadsbus 3 vertrekt richting het festival-terrein.

Waar kan ik tickets kopen?
Tickets zijn UITVERKOCHT!

Let op: Koop 2de hands tickets alleen via www.ticketswap.nl om eventuele fraude te voorkomen. Munten zijn nog verkrijgbaar met korting.
www.deventerstadsfestival.nl/munten

Let op: alle tickets worden gescand bij de entree. Zorg dus dat je een geldig toegangsbewijs hebt. Zonder toegangsbewijs kom je er niet in. Kinderen onder de 1.40 hebben gratis entree.

Kan ik nog kaartjes kopen aan de deur?
Je kan geen tickets meer kopen aan de deur omdat wij zijn uitverkocht. Koop 2de hands tickets alleen via www.ticketswap.nl om eventuele fraude te voorkomen.

Kan ik tussentijds het terrein verlaten?
Dit jaar is het niet mogelijk om van het terrein op- en af te gaan. Wij hebben hier voor moeten kiezen omdat er afgelopen jaren teveel misbruik van werd gemaakt. Wil je je kids even naar huis brengen om daarna weer terug te komen? Meld je even bij de beveiliging; dan is er altijd iets te regelen.

Zijn er kluisjes aanwezig op het terrein?
Er zijn kluisjes aanwezig op het terrein. De kosten voor een kluisje bedragen € 5,- + € 5,- borg.

Waar is het festival?
Het festival is op het evenemententerrein Platvoet in Deventer (dichtbij de IJssel) in Deventer. De entree ligt aan de Roland Holstlaan.

Moet ik mijn ticket uitprinten of kan hij gescand worden vanaf mijn telefoon?
De tickets kunnen zowel vanaf je telefoon gescand worden als van een print op papier.

Is er een minimumleeftijd?
Wij hanteren géén minimumleeftijd, iedereen is welkom! Kinderen onder de 1.40 meter hebben zelfs gratis entree! Wel enkel onder begeleiding van een volwassene.
Neem wel een legitimatie mee, hier kan om worden gevraagd. Bij de entree krijgen mensen onder de 18 een ander kleur bandje als mensen boven de 18. Dit bandje bepaald of je wel of geen alcohol mag kopen. Doorverkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 wordt niet getolereerd!

Moet ik munten kopen? En kan ik deze pinnen?
Op het festivalterrein zijn twee kassa’s voor de munten waar je met contant geld kan betalen en met de PIN. Contant geld pinnen is niet mogelijk. Munten moeten worden gebruikt om consumpties te kopen, zowel bij eten als drinken. Munten kunnen niet worden ingewisseld voor geld en zijn alleen geldig tijdens de Deventer Stadsfestival 2019. We werken ieder jaar met een andere kleur munt, dit om valse munten te weren.

Mag ik drugs meenemen? Waar mag ik roken?
Drugs is niet toegestaan op het terrein. De beveiliging heeft het recht dit af te pakken, of je (bij hogere hoeveelheden) over te dragen aan de politie. Roken mag absoluut niet in de tenten! We krijgen hoge boetes als jullie roken in de tenten, dus doe dat alsjeblieft niet. Twijfel je ergens over? Check onze huisregels.

Mag ik eten en drinken meenemen?
Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te brengen, dit om de simpele reden dat het verkocht wordt op het terrein. Over babyvoeding of voeding in verband met een aantoonbare allergie, doen we uiteraard niet moeilijk. Geef dit even aan bij de beveiliging of onze EHBO. 

Zijn de toiletten een beetje netjes bij jullie?
Er is 1 grote toiletruimte op het terrein, welke gedurende de hele dag worden schoongemaakt door ons personeel. Wij zorgen voor voldoende toiletpapier en een frisse toilet. Het toiletgebruik is gratis!

Mag ik mijn medicatie meenemen?
Wanneer je medicatie voor gezondheidsproblemen nodig hebt, meld dit dan bij de beveiliging bij de ingang. Indien nodig zal iemand van de EHBO het geneesmiddel controleren of in bewaring nemen. In bijna alle gevallen wordt het toegestaan om de medicijnen (met originele verpakking of recept!) mee te nemen op het terrein.

Ik denk dat het misschien gaat regenen. Mag ik mijn paraplu meenemen?
Natuurlijk gaan wij er vanuit dat het héérlijk weer is op zaterdag 13 juli. Twijfel je toch, en wil je zeker zijn dat je geen bui over je heen krijgt? Neem dan even een poncho mee. Een paraplu moet je inleveren bij de entree: het is gevaarlijk én vervelend voor mensen die achter je staan en van een band willen genieten. Gelukkig zijn dit jaar bijna alle podia overdekt, dus kan je droog naar je favoriete optreden kijken.

Is het terrein toegankelijk met mijn rolstoel of handicap?
Het festival-terrein is goed begaanbaar voor mensen in een rolstoel.