Deventer Stadsfestival verplaatst naar zaterdag 3 juli 2021

INFO

Frequently asked questions (FAQ)

De meest voorkomende vragen die wij binnen krijgen, hebben wij voor jullie op een rijtje gezet. Zit je vraag er niet tussen? Mail ons gerust op info@deventerstadsfestival.nl of stel je vraag via social media: Facebook, twitter of Instagram!

Ik heb een ticket voor de 2020 editie. Wat nu?
In dit nieuwsbericht lees je hier meer over.

Help! Ik heb online een kaartje gekocht, en kan hem niet terug vinden!
Geen paniek. Je kan tickets opnieuw naar jezelf versturen, zo vaak je wil. Lukt het niet? Dan heb je misschien een verkeerd e-mail adres ingevuld. Neem in dat geval even contact op met de klantenservice van Paylogic. Alle info vind je hier.

Wat zijn de openingstijden van het Deventer Stadsfestival?
Het festivalterrein is geopend vanaf 13.00 uur (de meeste optredens beginnen om 14.00u) en alle muziek stopt om 00:00u. De bar gaat kort hierna dicht, en daarna wordt het terrein afgesloten. Let alsjeblief op onze buren bij het verlaten van het terrein!

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Vooropgesteld raden wij iedereen aan om met de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Navigeer naar het terrein (Roland Holstlaan, Deventer) waarbij borden en verkeersregelaars je wijzen op waar je wel en niet mag parkeren.

En als ik met de trein kom, is het dan ver lopen?
Wij zijn dit jaar verhuisd, dus vanaf het station is het een stukje verder lopen. Gelukkig kan je nog wel de bus pakken; Stadsbus 3 vertrekt richting het festival-terrein. Er worden tevens pendelbussen ingezet, de informatie over pendelbussen komt kort voor het festival op onze website en social media te staan.

Waar kan ik tickets kopen?
Tickets zijn alleen verkrijgbaar via de ticketpagina op onze website. Let op: alle tickets worden gescand bij de entree. Zorg dus dat je een geldig toegangsbewijs hebt. Zonder toegangsbewijs kom je er niet in. Kinderen onder de 1.40 hebben gratis entree. Nieuw dit jaar zijn jeugdtickets: Ben groter dan 1.40 meter, maar nog geen 18? Dan kan je een kaartje halen voor de helft van het geld.

Kan ik nog kaartjes kopen aan de deur?
De afgelopen jaren was het Deventer Stadsfestival vooraf uitverkocht. Indien er nog tickets beschikbaar zijn, worden deze verkocht voor €30,- per stuk via de dagkassa. We raden echter altijd om om vooraf kaarten te kopen!

Kan ik tussentijds het terrein verlaten?
Dit jaar is het niet mogelijk om van het terrein op- en af te gaan. Wij hebben hier voor moeten kiezen omdat er afgelopen jaren teveel misbruik van werd gemaakt. Wil je je kids even naar huis brengen om daarna weer terug te komen? Meld je even bij de beveiliging; dan is er altijd iets te regelen.

Waar is het festival?
Het festival is op het evenemententerrein Platvoet in Deventer (dichtbij de IJssel) in Deventer. De entree ligt aan de Roland Holstlaan.

Is er een minimumleeftijd?
Wij hanteren géén minimumleeftijd, iedereen is welkom! Kinderen onder de 1.40 meter hebben zelfs gratis entree! Wel enkel onder begeleiding van een volwassene.
Neem wel een legitimatie mee, hier kan om worden gevraagd. Bij de entree krijgen mensen onder de 18 een ander kleur bandje als mensen boven de 18. Dit bandje bepaald of je wel of geen alcohol mag kopen. Doorverkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 wordt niet getolereerd!

Moet ik munten kopen? En kan ik deze pinnen?
Op het festivalterrein zijn meerdere kassa’s waar je zowel contant als met PIN kan betalen. Contant geld pinnen is niet mogelijk. Munten moeten worden gebruikt om consumpties te kopen, zowel bij eten als drinken. Munten kunnen niet worden ingewisseld voor geld en zijn alleen geldig tijdens de Deventer Stadsfestival 2020. We werken ieder jaar met een andere kleur munt, dit om valse munten te weren.

Mag ik drugs meenemen? Waar mag ik roken?
Drugs is niet toegestaan op het terrein. De beveiliging heeft het recht dit af te pakken, of je (bij hogere hoeveelheden) over te dragen aan de politie. Roken mag absoluut niet in de tenten! We krijgen hoge boetes als jullie roken in de tenten, dus doe dat alsjeblieft niet. Twijfel je ergens over? Check onze huisregels.

Mag ik eten en drinken meenemen?
Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te brengen, dit om de simpele reden dat het verkocht wordt op het terrein. Over babyvoeding of voeding in verband met een aantoonbare allergie, doen we uiteraard niet moeilijk. Geef dit even aan bij de beveiliging of onze EHBO. 

Zijn de toiletten een beetje netjes bij jullie?
Er is 1 grote toiletruimte op het terrein, welke gedurende de hele dag worden schoongemaakt door ons personeel. Wij zorgen voor voldoende toiletpapier en een frisse toilet. Het toiletgebruik is gratis!

Mag ik mijn medicatie meenemen?
Wanneer je medicatie voor gezondheidsproblemen nodig hebt, meld dit dan bij de beveiliging bij de ingang. Indien nodig zal iemand van de EHBO het geneesmiddel controleren of in bewaring nemen. In bijna alle gevallen wordt het toegestaan om de medicijnen (met originele verpakking of recept!) mee te nemen op het terrein.

Ik denk dat het misschien gaat regenen. Mag ik mijn paraplu meenemen?
Natuurlijk gaan wij er vanuit dat het héérlijk weer is op zaterdag 4 juli. Twijfel je toch, en wil je zeker zijn dat je geen bui over je heen krijgt? Neem dan even een poncho mee. Een paraplu moet je inleveren bij de entree: het is gevaarlijk én vervelend voor mensen die achter je staan en van een band willen genieten. Gelukkig zijn dit jaar bijna alle podia overdekt, dus kan je droog naar je favoriete optreden kijken.

Is het terrein toegankelijk met mijn rolstoel of handicap?
Het festival-terrein is goed begaanbaar voor mensen in een rolstoel.

BEKIJK MEER INFORMATIE

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Tickets